Dag van de verloving!!
De dag van de verloving is aangebroken!!
Vandaag de verloving, echt een bijzondere belevenis om mee te maken en al helemaal als het je eigen broer betreft. Gister avond met en bij de familie van Hienan gegeten. Moeder had zelf gekookt het was echt super. Met de stokjes eten gaat bij iedereen steeds beter.
Na het eten ben ik samen met Hienan, broer en ik nog een riem gekocht die was ik vergeten en daarna nog even iets wezen drinken.
We zoudenvandaag volgens plan om 9:20worden opgehaald door de zwager van Hienan. Maar het zou Vietnam niet zijn als het op het laatste moment toch 45 min. vroeger zou zijn. Hier in Vietnam is alles geregeld en ook weer niet. Als je ergens bent lijkt het allemaal heel natuurlijk over te komen en georganiseerd, maar is het dan totaal niet. Kunnen we als Hollanders niet controlefreaks zijn nog wat van leren.
We werden door de zwager naar de fietsen gebracht. Hier stond de halve familie in ausei te wachten. Dit is een traditionele jurk. Daarbij negen jongens, als ik het goed begrepen heb is dit een teken van rijkdom. Bij de bruid staan dan negen meisjes te wachten. Op de fietsen nemen we ook de cadeaus mee die geluk moeten brengen voor de familie.
Aangekomen bij Hienans huis stond daar de rest van de familie, heel erg indrukwekkend.
Toen we allemaal binnen een plaatsje hadden genomen aan de lange tafel, begon de seronie.
De seronie hield in dat de oom van Hienan een toespraak hield waarin hij hoopt dat Hienan als dochter wordt beschouwd en als onderdeel van de familie. Daarnaast werden we allemaal aan elkaar voorgesteld (Hienans gezin en ons gezin, tegenover iedereen). Vervolgens gingen Hienan, de oom en P.A. bij het altaar een wierrook aansteken om geluk en akkoord te vragen van de grootouders van Hienan.
Hierna werd er geluncht en veel geproost, ze vinden het prachtig om een half glas in 1 keer achterover te gooien, dit is ook voor geluk. Gelukkig is het bier erg licht en kan ik behoorlijk wat hebben. Je neemt 1 slok en het word alweer aangevuld.
Na de lunch werden er nog foto's gemaakt. Hienan had naast de familie ook een paar Nederlandse vrienden uitgenodigd die ook in Ha Noi wonen. Na deze foto's gingen we samen naar een tempel om verlovingsfoto's te maken. Hierna is de verloving afgelopen.
Voor zover.
Nog een bericht voor de mensen die ik veel spreek via facebook. Hier kan ik helaas niet bij in het hotel, deze site is afgesloten.