Mexico
Het is al weer een paar dagen geleden dat ik iets van mij heb laten horen. Dat komt vooral, omdat ik deze week ziek ben geweest en mensen heb ontmoet waar ik veel dingen mee gedaan heb.
Toen ik vertrok uit Merida ging ik naar Chitzen-itza een park vol met maya tempels wat ook op de wereldergoedlijst. Het was mooi om te zien maar het is ook erg toerristisch daarom heb ik een vroege bus gepakt en was daar net voordat de grote drukte kwam.
Toen ik bijna klaar was met de wandeling door het park en mijn foto's genomen te hebben kwam ik in één keer een belgisch echtpaar tegen die ook in het hostel sliepen in Merida. Ze waren onderweg naar Vallodid en ik mocht meerijden. Maar zij gingen eerst nog een paar Cenotes bezoeken, wat een natuurverschijnsel. Het zijn grotten met vaak een kleine of een grote opening erin met heel helder water waar je kan zwemmen heel mooi om te zien.
In Vallodid sliepen we in een hostel die gerund word door een Nederlander en die avond gingen we BBQ'en super gezellig en kwamen in gesprek met een jong stel. Het meisje uit Argentine en de jongen uit London. We spraken af de volgende dag samen op te trekken dus hun en die belgen en ik. Het was super gezellig, we zijn weer naar een maya tempel geweest en ook naar een cenote deze lagen heel dicht bij elkaar. Daarna zijn we naar de zee gereden waar naar een flamingo resavaat zijn geweest. die beesten leven daar gewoon in het wild langs de kust. Super vet om een keer meegemaakt te hebben. Daarna in een stukje dodenzee gezwommen en mezelf helemaal onder witte klei gedompeld,
Met het terug rijden werd ik al steeds misselijker en ben de rest van de avond en nacht ziek geweest. Erg jammer, maar dat is part of the trip. In de nacht is één van de belgen ook ziek geworden. Dus lag niet alleen aan mij.
De voglende dag naar Cancun Sepp ophalen, dit ging een beetje mis omdat we elkaar niet konden vinden dit heeft echt 4 uur geduurd, erg jammer.
Daarna gelijk naar Tulum gereden. De volgende dag hebben we daar een auto gehuurd en zijn we naar Coba gereden hier is een maya tempel waar je ook op mag dat je mag je niet bij chitzen-itza. Super vet om te doen maar tering heet.
Daarna terug naar Tulum en daar hebben we ook maya tempel bezocht en zijn we naar de zee geweest. Daarna daar geslapen. Vandaag naar Cancun en we zijn nu net in het hotel. Simpel maar goed hotel en met AIRCO.
Goed ik spreek jullie weer.
Laurence
Jammer dat je ziek bent geweest. Wel geweldig dat je andere mensen ontmoet en met hen zulke leuke dingen onderneemt. Leuk dat Sepp nog een paar dagen met je mee is geweest. Morgen dus naar Cuba!!!!! Ben nieuwsgeirig. Heel plezier en goede reis.
Papa en mama
Ben erg benieuwd naar de foto's van de Maya tempels. Het lijkt mij fantastisch om die in het echt te zien.
Groet Marga en Henk